Nieuwe regelgeving rolsteigers 2018

De stichting Volandis bestaat uit de inspectie SZW en de werkgevers- en werknemersorganisaties. De stichting heeft per 1 januari 2018 nieuwe opbouwmethodes voor rolsteigers geformuleerd met als doelstelling het aantal ongelukken met rolsteigers terug te dringen. Binnen deze regelgeving is het belangrijkste advies dat er een randbeveiliging wordt aangebracht voordat u het platform betreedt. De randbeveiliging moet over minimaal een heupleuning beschikken. De bovenstaande rolsteigers voldoen allemaal aan de nieuwe normen. Bekijk het volledige Arbo-blad rolsteigers.

Verplichte veiligheidsnorm voor professionals

De nieuwe regelgevingen is verplicht voor professionals zoals aannemers, ZZP’ers, klusbedrijven en schilderbedrijven. Dat wil zeggen dat alle professionals verplicht een rolsteiger met voorloopleuning moeten gebruiken. Een normale rolsteiger met reguliere horizontale- en diagonale schoren is voor deze partijen niet meer voldoende. Voor particulieren worden deze nieuwe normen aanbevolen ter verhoging van de veiligheid, maar zijn voor hen niet verplicht.

Rolsteigers voorzien van voorloopleuning

Volgens de nieuwe normen moet een rolsteiger verplicht over een randbeveiliging beschikken. Alle bovenstaande rolsteigers hebben een voorloopleuning bij het platform. De voorloopleuning biedt een heupbeveiliging, waardoor u veilig het platform kunt betreden. De randbeveiliging wordt al bevestigd voordat u het platform betreedt, waardoor vallen bijna onmogelijk is. Wij leveren ook rolsteigers met een dubbele voorloopleuning die nog hoger en dus veiliger is.

voorloopleuningen

Soort rolsteiger Rolsteiger werkhoogte Vanaf prijs (excl. btw)
Rolsteiger enkele voorloopleuning 75 cm Tot 10,2 meter € 588,60
Rolsteiger dubbele voorloopleuning 75 cm Tot 10,2 meter € 866,49
Rolsteiger enkele voorloopleuning 135 cm Tot 14,2 meter € 836,16
Rolsteiger dubbele voorloopleuning 135 cm Tot 14,2 meter € 1.020,72
Rolsteiger dubbele vario voorloopleuning 75 cm Tot 10,2 meter € 788,60
Rolsteiger dubbele vario voorloopleuning 135 cm Tot 12,2 meter € 894,95

Heeft u een reguliere rolsteiger van voor 2018 die nog in goede staat verkeert? Wij leveren ook losse voorloopleuningen om deze rolsteigers geschikt te maken voor gebruik volgens de nieuwe normen.

Translate »

Main Menu